Ingrid Jellesma reservekampioen met team Friesland

Op 22 oktober werd het NK Eventing in Barchem verreden. Het was de hele week spannend of het door alle regen wel verantwoord door kon gaan, maar de organisatie heeft het voor elkaar gekregen. Veel extra werk aan de route (ook tijdens de wedstrijd), alle open rubrieken afgelast en alle kampioensrubrieken naar de zondag verplaatst voor een dag extra drogen. Het was super voor elkaar, pluim voor de organisatie!

Dan natuurlijk over mijzelf, want wat bijzonder om op het NK te mogen rijden! Ik was geselecteerd om met Jelka in het L-equipe voor Friesland mee te rijden. Mijn dressuur ging redelijk en vergelijkbaar met de vorige crossen, dus ik had goede hoop. Helaas had ik een enorm puntenverschil tussen beide jury’s: 183 en 200. B√©etje jammer, maar doorrrr. Vervolgens de cross verkend, die was best dik en technisch. Een echte kampioenscross hoorde ik om mij heen, dus ik was erg benieuwd hoe het met ons zou gaan. 
Opzadelen voor het springen en een beetje licht inrijden, want dat was de enige plek in de wedstrijd wat qua bodem eigenlijk niet te doen was. In het springparcours zijn we mooi foutloos gebleven. Veterinaire controle ok, dus groen licht voor de cross. Inrijden voor de cross werd Jel lekker wakker, dus 2 hupjes en klaar naar de startbox! Eerste 3 hindernissen wat rustiger opstarten, maar vanaf daar 1 dikke streep door de cross. Echt zo’n geweldig gevoel. Het middenstuk was vooral technisch en dat ging echt zo strak. Ik was een beetje euforisch, waardoor ik bij beide waters niet helemaal scherp was en een recent leerpunt niet toepaste. Dat leverde wel een paar seconden tijdsverlies op, dure seconden. Want we waren helemaal foutloos aan de finish, maar met een paar tijdfouten (en niet onbelangrijk: weer goedgekeurd bij de veterinair) en dat heeft me helaas wel een individuele prijs gekost, ok en het dress. puntenverschil hielp ook niet mee. Echter, ik was daar natuurlijk als onderdeel van een team en m’n teamleden hadden allemaal ook top gereden.
Resultaat: team Friesland is RESERVEKAMPIOEN van Nederland geworden!!! Helemaal trots op Jel, maar ook mijn teamies: Yvonne Philipse, Anica van Huis-Kortekaas, Lisette ten Wolde, Hilja de Jong en coach Els Driehuyzen !!!

Fotografen vd fotos:
Foto met tekst: Henri van Zon
Springfoto: OdD Fotografie
Podium: man van Anica

Scroll naar boven