Menbattle

Vijdagavond 11 maart was het eindelijk weer tijd voor de jaarlijkse men battle tussen de Gaasterlandse Aanspanning en psv De Oorsprong! Na een corona onderbreking kon er nu weer gestreden worden om de eer en de beker. En gestreden werd er! In de manege van Gaasterland bonden de beste 10 deelnemers van onze men competitie de sportieve strijd aan met 10 menners van Gaasterland. Iedereen deed super zijn/haar best en met 1971,5 tegen 1920 punten ging de overwinning uiteindelijk naar psv De Oorsprong!
Super gedaan door Wilma Reijenga, Sybren Reijenga, Henny Stegenga, Age Kelderhuis, Linda Wester, Harm Stegenga, Fia Tubben, Wiesje van der Woude, Harrie Tubben en Leslie Agricola!
Aan het eind van de avond kon Lammert Jager de beker in ontvangst nemen en die krijgt weer een jaar lang een ere plekje in onze kantine!
Topper van de avond was Fia Tubben – vd Stoep met maar liefst 209 punten! Alle deelnemers en supporters bedankt en gefeliciteerd!

Om nog maar even in olympische termen te blijven. In het weekend van 19 en 20 februari werden de finales van de Horses2fly KFPS sportcompetitie verreden.
PSV de Oorsprong was in deze competitie stevig vertegenwoordigd. Maar liefst tien deelnemers zijn doorgedrongen tot de finale.
Zaterdagochtend kwamen als eerste Arianne Hoekstra en Iris Seefat in de baan. Ze kwamen uit in de klasse B onder het zadel. Arianne en Hayco J. fan ’t Zijperland kwamen vanaf plaats 8 als startpositie, maar hebben met een ijzersterke finaleproef een sprong in het klassement gemaakt. Uiteindelijk net naast het podium op een hele mooie vierde plaats. Iris Seefat kwam met Juffrouw P. vanaf de vierde positie in de selecties. Zij hebben dit weten om te zetten in een bronzen positie in het eindklassement.
In de klasse L1 kwam Jenna Boes van start met Marrit van de Klaster. Zij eindigden op een keurige elfde plaats. Zondag kwam Elsbeth- Gulmans van Hofwegen van start met Wybren van de Pôle. In de klasse M1 haalden zij een prachtige zevende positie.
Zaterdagavond kwamen de menners in de baan.
In de klasse B stond Wilma Reijenga er heel goed voor. Ze had alle selectiewedstrijden gewonnen, maar op zo’n finale moet het dan allemaal ook nog maar even lukken. Wilma maakte alle verwachtingen waar, wist ook de finaleproef te winnen en mag zich kampioen klasse B mennen noemen. Daarnaast won ze tevens de kür op muziek en was ze de best geplaatste JongKFPS’er. Als klap op de vuurpijl pakte Wilma ook nog eens de tinnen menner, de prijs voor de overall kampioen mennen.
Leslie Agricola en haar Feitse GL. reden een goede finaleproef en eindigden net naast het podium op een vierde plaats.
In de klasse L kwam Linda Wester- Visser van start met Ferre fan HovenierWester. Linda wist met de imposante Ferre hun vierde plaats in de selecties om te zetten in brons.
Fia Tubben- van der Stoep liet de afgelopen weken al een stijgende lijn zien. Onlangs is Fia met haar Tjeerd van de Bijschuur kampioen mennen district noord geworden in de klasse M. In de Horses2Fly KFPS sportcompetitie gingen ze als derde geplaatste de finale in. In de finale zetten ze de stijgende lijn door. Daardoor hebben ze de derde positie om weten te zetten in goud. Zij mogen zich daarmee kampioen mennen klasse M noemen.
In deze klasse was het brons voor Ria Hettinga met Wynvrouwe fan Stal Redia. Wiesje van der Woude reed Lyske fan ‘e Ald Feart naar een vierde plaats.
In de klasse Z/ZZ had Ria Hettinga nog een ijzer in het vuur. Met Cea fan Stal Redia wist zij zich te verzekeren van het zilver.
Voor Ria was het daarmee nog niet klaar. Ze heeft Cea fan Stal Redia en Landsvrouwe fan Stal Redia samen ingespannen voor het kampioenschap dubbelspannen. Met een fijne proef stelden zij het brons veilig.

Scroll naar boven