Mogelijkheden

Binnen onze vereniging is het mogelijk om allerlei verschillende disciplines te beoefenen met je eigen paard.
Wanneer je lid bent van de vereniging, kun je naast de activiteiten die georganiseerd worden het hele jaar door vrij gebruik maken van de accommodatie, wanneer deze niet in gebruik is.
Onze vereniging staat bekend als een vereniging waarbij het clubgevoel heel belangrijk is. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Dat maakt dat er binnen onze vereniging voor ieder wat wils is.

Lessen en overige activiteiten
De ruiters/amazones en ponyleden kunnen het hele jaar door één les per week volgen. Voor de menners worden in de wintermaanden lessen georganiseerd.
Voor alle menners wordt er in het winterseizoen een mencompetitie georganiseerd. Voor alle ponyleden en ruiters/amazones wordt er in het winterseizoen een dressuurcompetitie gehouden.

Lessen onder het zadel
Het niveau van rijden is niet belangrijk. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het is mogelijk om op elk moment van het jaar te starten met lessen. De lessen gaan het hele jaar door, alleen tijdens de bouwvak en kerstvakantie zijn er geen lessen.

Menlessen
Tijdens de lessen zit je met twee personen op de menwagen. Aan het begin van het seizoen wordt hier een indeling van gegeven. Tijdens de lessen kan gebruik gemaakt worden van de menwagens van de vereniging. Wanneer je menlid bent, kun je tijdens het vrij rijden ook gebruik maken van de menwagens. Iedereen kan meedoen aan deze menlessen.
Wanneer je helemaal geen ervaring met mennen hebt is het wel handig om eerst de beginnerscursus te volgen.

Beginnerscursus mennen
Één keer per jaar start er weer een beginnerscursus mennen. Tijdens deze cursus krijg je theorielessen en praktijklessen, gericht op het mennen.
Wil je nou gaan mennen met je paard dan is dit een uitstekende manier om hier een vliegende start mee te maken. De lessen zullen verzorgd worden door Ria en Liesbeth Hettinga. 

Tuigcursus/ concoursen
In het winterseizoen wordt jaarlijks een tuigcursus georganiseerd. Een leuke manier om zelf ook eens kennis te maken met het tuigen of als voorbereiding op dat je later zelf de licentie kunt halen en deel kunt nemen aan tuigconcoursen. Het is ook mogelijk om tijdens ons jaarlijkse tuigconcours de tuiglicentie te behalen. In de zomer is ieder jaar het tuigconcours en in het winterseizoen wordt ook een tuigavond georganiseerd.

Competities
Tijdens het winterseizoen worden er diverse competities georganiseerd.

Onderlinge dressuurcompetitie en mencompetitie
Zowel onder het zadel als voor de menwagen wordt een dressuurcompetitie georganiseerd. Er worden in totaal vijf proeven gereden, maandelijks één. Aan het eind wordt een klassement opgemaakt. Iedereen kan meedoen op diens eigen niveau.

Kegelcompetitie
Voor diegene die graag een beetje meer actie willen is er de kegelcompetitie. Een gezellige, bloedfanatieke avond waarbij wordt gestreden om wie er het snelst door het kegelparcours heen komt. Behendigheid, snelheid en geheugen worden hierbij getest. Ook hierbij volgt aan het einde van de competitie van vijf battles een klassement.

Activiteiten
Naast de vaste lessen en competities worden er ook diverse activiteiten georganiseerd binnen de vereniging. De denken valt aan de hengstenshow, welke elk jaar in Maart plaatsvindt.

Een ander groot evenement is de impuls marathon in juli, of de onderlinge tuigmiddag in juni.
Daarnaast is er ieder jaar in het winterseizoen een indoor marathon, tuigavond en een oliebollenconcours.

Als vereniging organiseren we ook regelmatig KNHS dressuurwedstrijden onder het zadel en mennen.

Onze vereniging heeft ook een activiteitencommissie. Zij organiseren wisselende activiteiten voor de leden van de vereniging. Te denken valt aan springlessen, puzzelritten en buitenritten.

Bos/ buitenterrein
Ons verenigingsterrein ligt aan het Wilhelminabos. Als lid van de manege kun je vrij gebruik maken van het bos.
Binnen twee minuten ben je in het bos. Tussen het bos en de manege zit het marathonterrein. Hier staan een aantal vaste hindernissen, ook met water, waar je als lid gebruik van kunt maken.

Lid worden? Dat kan op elk moment!
Neem contact met ons op via het contactformulier. 
Scroll naar boven