Commissies

TuigcommissieMarathoncommissieOnderlinge dressuurcommissieOnderlinge mencommissieWedstrijdcommissieActiviteitencommissie

Tuigcommissie

Comissie

Jelle van der Kooy
06-13931023

Marathoncommissie

Sinds 1990 wordt er elk jaar een marathon voor paarden en pony’s georganiseerd bij en in de buurt van manege de Oorsprong. In de eerste jaren was deze marathon voor leden van de Oorsprong, en deden er zo’n 20 aanspanningen mee. Al snel groeide deze marathon uit tot een van de tien officiële marathonwedstrijden  van de marathoncompetitie. De laatste jaren starten er zo’n 85aanspanningen uit heel noord Nederland, in de verschillende categorieën; enkelspan, dubbelspan, vierspan en tandem, en de oorsprongrubriek (deze rubriek is voor de beginnende marathonrijders van de Oorsprong en wordt verreden bij voldoende deelname) er wordt meegedaan met paarden en pony’s. In 2011 wordt hier ook nog een zadelrubriek aan toegevoegd. Ongeveer 35 ruiters en amazones starten als eerste en rijden dezelfde route en hindernissen als de aanspanningen.

De route in Sint Nicolaasga is elk jaar weer prachtig. Een groot deel van de rit gaat door de bossen van Sint Nyk. Verder worden er ieder jaar 8 spectaculaire hindernissen gebouwd, die voor alle aanspanningen goed te doen zijn. Er zijn onder andere waterhindernissen, en ook in de manege wordt weer een spectaculaire hindernis gebouwd. Op het wedstrijdterrein staat elk jaar een snackwagen en een speaker die de marathon voorziet van een wedstrijdverslag. Voor de kinderen zijn er springkussens en een draaimolen.
De prijsuitreiking is op zaterdagavond na de wedstrijd in de manege, waar iedereen onder genot van een hapje en een drankje zichzelf nog eens rustig kan terugzien op de film die deze middag gemaakt is. De organisatie is in handen van marathoncommissie de Oorsprong, 11 enthousiaste leden zorgen er samen met bijna 50 andere vrijwilligers voor dat de marathon ieder jaar weer verreden kan worden. De marathoncommissie heeft gezocht naar een vaste datum voor deze marathon, en dat is de tweede zaterdag in juli geworden. Het vraagprogramma en de startlijsten zijn te vinden op www.startlijsten.nl Voor meer vragen over deze marathon kunt u contact opnemen met Linda Wester

Comissie

Mirjam Altenburg
0513-432333

Dressuurcommissie

Ieder jaar organiseert de dressuurcommissie een dressuurcompetitie onder het zadel. Maandelijks worden er op woensdagavond en zaterdagmorgen proeven verreden in competitieverband. In totaal kunnen alle combinaties vijf keer starten. Aan het einde wordt een klassement opgemaakt.

 

Onze commissie kan nog wel hulp gebruiken! Wie komt ons versterken of kan ondersteunen bij de wedstrijden? Laat het ons weten!

Comissie

Aalwina Melchers-Kok,
Gea Woudstra en
Christien Adema

Onderlinge mencommissie

De onderlinge mencommissie organiseert elk jaar de menlessen en de mencompetitie. Binnen de mencompetitie is het mogelijk om een menproef te rijden en/of een kegelparcours. In totaal rijdt iedereen vijf keer, waarna een klassement wordt opgemaakt.

Comissie & Menlessen

Bauke Strampel
0514-541887/ 06-52366992

Aanspreekpunt menlessen

Joke Wester
06-11440730

Wedstrijdcommissie

Comissie

Iris Seefat
06-23512113

Sinds verschillende jaren heeft onze club een wedstrijdcommissie.
De commissie bestaat uit 7 leden en organiseert 2 keer per jaar een officiële wedstrijd.
Begin mei een outdoor KNHS Dressuurconcours en in november een indoor KFPS Dressuur-en menwedstrijd. Beide wedstrijden vinden plaats bij Manege “De Oorsprong” te Sint Nicolaasga.
Regelmatig komt de commissie bijeen om alles rondom de wedstrijden door te spreken.
Mede dankzij de inzet van verschillende vrijwilligers lukt het ons elk jaar weer om deze wedstrijden te organiseren.
Om onze leden en andere belangstellenden op de hoogte te houden van onze activiteiten, plaatst de wedstrijdcommissie ook regelmatig berichten op de Facebookpagina van P.S.V. “De Oorsprong”. Misschien is het een leuk idee om deze pagina te volgen.

Maar misschien lijkt het je ook heel leuk om te assisteren bij het organiseren van deze wedstrijden of te helpen als vrijwilliger. Neem dan vrijblijvend contact met één van onze leden op of stuur een e-mail naar Iris! 
We kunnen elke vrijwilliger gebruiken! Van parkeerwacht tot EHBO-er!
Een privébericht sturen middels de Facebookpagina kan natuurlijk ook!

Comissieleden

Iris Seefat, voorzitter
Anneke Rijpkema, penningmeester
Chantal Potijk, wedstrijdsecretariaat
Joke Woudstra, secretaris, organisatie vrijwilligers
Froukje van der Schaaf, organisatie vrijwilligers

Activiteitencommissie

Neem ook een kijkje op de facebookpagina van PSV de Oorsprong voor foto’s/verslagen van de activiteiten!

Sinds het najaar van 2018 is de activiteitencommissie opgericht. Deze bestaat uit: Selma Hoogland, Gea Woudstra, Anita Homma, Petrus Lenes en Grainne Poepjes.

Wij willen proberen zoveel mogelijk leuke activiteiten voor jong en oud te organiseren binnen onze vereniging. Daarvoor roepen wij ook de hulp in van onze leden!
Er hangt sinds kort een ideeënbus naast de schuifdeur . Ook mogen ideeën en suggesties gemeld worden op de mail van Selma.

De activiteitencommissie is er voor alle leden: ruiters, menners, jong en oud.

Iedereen mag ideeën aanleveren!

Comissie

Selma van der Horst

Scroll naar boven