Huishoudelijk regelement

Manege de Oorspong is in het bezit van het Veiligheidscertificaat.
Paardensport is officieel erkend als een risiciosport doordat vele ruiters zich jaarlijks moeten laten behandelen in het ziekenhuis. Veilig paardrijden is dan ook een hot item. Ook onze vereniging vindt veilig paardrijden erg belangrijk. Daarom hier kort een aantal praktische adviezen.
Ga voor meer informatie naar de site van Stichting Veilige Paardensport

Veiligheidshelm

Is verplicht tijdens lessen en wedstrijden, maar zorg ook dat je thuis en tijdens buitenritten altijd een helm draagt. Zorg er ook voor dat de kinband van je helm pas losmaakt als je afgestegen bent.

Rijkleding

Het dragen van de juiste rijkleding kan bijdragen aan verantwoord paardrijden. Draag daarom bij voorkeur kleding die je armen benen zo goed mogelijk beschermen. Let vooral ’s winters op dat je ondanks een dikke warme laag kleding nog wel voldoende bewegingsvrijheid hebt.

Schoeisel/ Laarzen

Zijn heel belangrijk! Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak, of soortgelijke schoenen met chaps. Een goede pasvorm is belangrijk, omdat je voeten dan gemakkelijk uit de beugels glijden als je valt.

Veiligheidsbeugels

Zijn in allerlei soorten en prijsklassen te verkrijgen. Ze variëren van ± € 30,- t/m € 130,- Veiligheidsbeugels zorgen ervoor dat je voet niet kan blijven haken in de stijgbeugel als je van je paard of pony afvalt. Ze zijn vooral aan te bevelen met het springen of bij het aanrijden van jonge paarden.

Scroll naar boven