Prachtige resultaten voor PSV de Oorsprong

Afgelopen weken werden de Friese Kampioenschappen en de finales van de Horses2flt KFPS sportcompetitie verreden. Hierbij was PSV de Oorsprong sterk vertegenwoordigd.

Leslie Agricola kwam op de Friese kampioenschappen van start met haar paard Elvis LA in de klasse L2. Zij kwamen tot een score van 66,250% wat goed was voor een mooie vierde plaats.
Christina Dijkstra kwam met haar Fleur O. van start in de klasse M1. Met een score van 63,417% kwamen zij uit op een zevende plaats.

Jildou Hofstee kwam met haar Falandro van start in de klasse 1.20m springen. Met een foutloze ronde en een balk in de tweede manche kwamen zij uit op een nette negende plaats.

Op vrijdag 17 februari werden de finales van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen verreden. Hierbij maar liefst drie kampioenen. In de klasse B is Leslie Agricola kampioen geworden met Hidde fan Skarren. Zij gingen al met de hoogste selectiepunten de finale in en hebben dit weten vast te houden en om te zetten in het kampioenschap. In deze klasse was het brons voor Wytske Sijbrandij met Tyncke.

In de klasse L had Leslie Agricola ook nog een ijzer in het vuur. Ditmaals Feitse GL. Met Feitse heeft ze een mooie derde plaats behaald. Deze combinatie is al zeer succesvol in het tuigen, maar hebben nu dit indoorseizoen laten zien ook in het mennen heel goed mee te kunnen doen.

Een hattrick voor Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg. Vorig indoorseizoen pakten ze het kampioenschap in de klasse B en waren toen tevens de winnaars van de tinnen menner, de prijs voor de overall kampioen. Afgelopen zomer tijdens het outdoorseizoen werd deze combinatie kampioen in de klasse L. En nu in de klasse M is het weer raak. Wilma en Jonas zijn naast kampioen in de klasse M ook weer overall kampioen geworden en daarmee winnaars van de tinnen menner. Vrijdagavond hebben Wilma en Jonas ook de kür op muziek gewonnen.
Angela Hoekman heeft met Wieke fan Buma nog een sprong gemaakt in het eindklassement. Voor hen was er een hele mooie derde plaats in deze klasse.

Ook Ria Hettinga reed zich vol in de prijzen. Met haar eigen Stal Hettinga’s Allure kwam ze uit in de klasse Z. In een spannende strijd was het uiteindelijk Ria die aan het langste eind trok. Ria en Allure zijn kampioen geworden in de klasse Z.
Met deze prestatie heeft Ria tevens de stal fan ‘e Bûtemare trofee gewonnen.
Ria kwam ook van start in de klasse ZZ met Wybe VW. Met een goede finaleproef is het hen gelukt nog wat te stijgen in het eindklassement. Ria en Wybe kregen in deze klasse het brons omgehangen.

De dagen erna werden de finales onder het zadel verreden. Aalwina Melchkers- Kok kwam van start met Hayco fan Sweach in de klasse L1. Zij kwamen uit op een gemiddelde score van 62,5%. Christina Dijkstra had zich met Fleur O. ook voor deze finales geplaatst in de klasse M1. Zij hadden een score van 65,667% wat een vierde plaats betekende en klommen in het eindklassement naar een zesde plaats.

Scroll naar boven