Puzzelrit 2021

Op zaterdag 26 juni werd voor de tweede keer een puzzelrit georganiseerd in de bossen rond manege De Oorsprong.
Met prachtig weer, een leuke route en enthousiaste deelnemers werd het een geweldige dag!
’s Morgens gingen eerst de ruiters van start, ’s middags de menners. Op het marathon terrein moest bij spel 1 de was opgehangen worden, daarna door het bos naar camping Blaauw. Daar was spel 2, het spekjeshappen. Bij Huisterheide gingen de deelnemers terug het bos weer in. Tijd voor een korte rustpauze met een hapje en een drankje. Daar was ook spel 3, een voeldoos met 5 attributen die geraden moesten worden. Verder langs de golfbaan, de Legemeersterweg op en weer het bos in.
Bij spel 4 de waterslalom waarbij zoveel mogelijk milliliters in de emmer verzameld moesten worden. Vervolgens richting volkstuinen waar achter op het keuringsterrein het laatste spel gespeeld werd. Een behendigheidsparcours waarbij je balletjes op pionnen moest leggen.
Na elk spel waren er nog twee vragen die beantwoord moesten worden zonder al te lang na te denken. En dan waren er nog de pijlen die verspreid langs de route stonden en geteld moesten worden. Een hele klus!
Bij de ruiters was de eerste plaats voor Elise Lemmers, Froukje van der Schaaf en Jildou Hofstee. De winnaar bij de menners was Jannie Dijkstra met groom Abel.
Gelukkig kwamen de versoepelingen van de corona maatregelen net op tijd voor een gezellige nazit op gepaste afstand! Een zeer geslaagde dag dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die alles in goede banen leiden! Deelnemers en vrijwilligers bedankt! En tot volgend jaar!

Scroll naar boven