Texelweekend 2022

Afgelopen weekend zijn vijf leden van de Oorsprong afgereisd naar Texel voor een wedstrijdweekend. De meiden zijn donderdag vertrokken en hebben vrijdag en zaterdag wedstrijden gestart, met succes! De jury’s waren wat overdonderd door alle friese paarden, het werd ze zwart voor ogen, maar hebben ze wel gewaardeerd.
Elise Lemmers kwam met haar Aise uit in de klasse B. Zij behaalden 198,5 punten en een derde prijs, 187,5 punten en een tweede prijs, en 196 punten en een 3e prijs. Ze nemen maar liefst 5 winstpunten mee naar huis.
Wilma Reijenga heeft de merrie Teatske fan Ry ‘n Gean gestart. Deze nieuwe combinatie behaalde 193,5 en 187 punten in de klasse B. En dit op hun nog pas tweede wedstrijd!
Boudelot Hermans maakte op Texel haar wedstrijddebuut met Nanke Trude A. Best een uitdaging op zo’n meerdaags evenement. Ook voor Boudelot is het eerste winstpunt binnen!
Iris Seefat kwam in de klasse L1 van start met Juffrouw P. Deze combinatie had wat last van spanning maar haalde desondanks 186, 187, 190 en 215,5 punten. Met deze laatste score pakten ze een eerste prijs! Deze combinatie kan na dit weekend 6 winstpunten noteren.
Jildou Hofstee heeft 1.20m gesprongen. Vrijdag in het eerste parcours behaalde ze met vier strafpunten en een scherpe tijd een eerste prijs.
In het tweede parcours bleef deze combinatie foutloos.
Zaterdag reed ze nog twee mooie rondes, een keer foutloos en een keer vier strafpunten.

Scroll naar boven