Wedstrijdverslag augustus 2023

In deze rustige wedstrijdmaand zijn er toch een aantal mooie resultaten te melden. Zo scoorde Nynke Andringa met Wybe VW twee winstpunten in Joure op 4 augustus in de klasse M1 en op 18 augustus succes voor deze combinatie met een 1e prijs met 199 punten en een 2e prijs met 191,5 punten waarmee zij nu M2 startgerechtigd zijn!

Tijdens CH Rijs startte Ingrid met Jelka Dieni (1.10) en had succes in haar eerste parcours dat direct op tijd werd verreden: een foutloos parcours en een mooie 4e prijs!

Lysanne Melchers deed het heel goed met Feerwerder Prince Charming met twee foutloze parcoursen (0,60) en een stijl van 70,5 en 70,0.

Succes voor Gerbrig Faber met Quinton v.d. Beuzerink (1.00) . Een foutloos eerste parcours met een stijl van 73,0 was goed voor een mooie 2e prijs en daarbij kwam nog een 3e prijs voor een foutloos tweede parcours met een stijl van 75.0! Helaas werd het 1.20 springen afgelast vanwege regen en onweer waardoor Jildou Hofstee niet meer in actie kwam.

In De Blesse startte Kim Gijsen op 13 augustus met Adel in de klasse B en verdiende mooi twee winstpunten met 180 en 187 punten. Voor Margreet Bouwhuis was er een keurige score met Margje O met 187,5 punten op 19 augustus in Oenkerk in de klasse L1.

Op 27 augustus kwam Ingrid Jellesma aan de start bij Eventing Norg: SGW. In de klasse L scoorde zij met Jelka Dieni in de dressuur 203,5 punten, had een foutloos springparcours en wist ook de pittige cross foutloos te volbrengen wat haar een prachtige 7e prijs opleverde!

In augustus werden in Ermelo ook de Nederlandse Outdoorkampioenschappen gehouden waarbij een aantal Oorsprong menners in actie kwam. In de klasse B was er een 9e plaats voor Wilma Reijenga met Guusje fan Westermeer, in de klasse L een 6e plaats voor Leslie Agricola met Hidde fan Skarren en Ria Hettinga met Iisvrouwe fan stal Redia werd 7e. In de klasse Z was er een 5e plaats voor Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg en Ria Hettinga werd met Stal Hettinga’s Allure 9e in de klasse ZZ. Super gedaan allemaal!

Leslie Agricola heeft zich met Juffrouw P geplaatst voor de finale van de Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuur competitie! In de klasse L1 gaat zij met 120 punten op een gedeelde eerste plaats de finale in die wordt gehouden in Ermelo op 23 september 2023.

Christina Dijkstra heeft zich met Fleur O geplaatst voor de finale van de Fryso Florian Bokaal!

Tijdens de halve finale op 14 september in Harich kreeg deze combinatie 77,3 punten en werd daarmee een van de drie zesjarige merries die naar de finale mogen op vrijdagmiddag 15 september tijdens de Centrale Keuring in Harich. Vorig jaar was Christina met Fleur O de winnares van het zilver bij de vijfjarige merries. Heel veel succes gewenst!

Scroll naar boven