WILMA EN RIA KAMPIOEN, LESLIE RESERVEKAMPIOEN

Afgelopen zondag werd de finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen verreden in Tolbert. “De Oorsprong” was met een flinke delegatie vertegenwoordigd. Door middel van selectiewedstrijden kon je je door middel van plaatsingspunten selecteren voor de finale. De resultaten uit de selecties telden voor 60% mee, de finale voor 40%. Daarmee was de vorm van de dag dus ook nog erg belangrijk.
In de klasse B kwamen maar liefst drie combinaties aan de start. Wiesje van der Woude startte de jonge merrie Grytsje fan ‘e Oasterein (v Rommert). Ze behaalden twee nette winstpunten en reden in de finale naar twee vijfde plaatsen. In het eindklassement is het een plekje hoger geworden en kwamen ze terecht op een keurige vierde plaats.
Het was stuivertje wisselen met Andre Haverkamp en Rutmer (v. Maurus). Ook voor Andre twee nette winstpunten en hij kwam in de finale uit op twee vierde plaatsen. In het eindklassement een nette vijfde plaats.
Leslie Agricola bewijst dat de vorm van de dag heel belangrijk is. Met haar hengst Hidde fan Skarren (v Markus) behaalde ze tijdens de finale een tweede en een eerste plaats met 190 en 206,5 punten. Daarmee maakte ze de finale nog enorm spannend en is Leslie nipt reservekampioen geworden. Een super prestatie!
In de klasse L ging Wilma Reijenga met haar Jonas van de Miedweg (v. Maurits) als favoriet de finale in. Dan moet je het nog maar even waar maken. Met super punten van 202 en 205 was er geen twijfel over mogelijk. Wilma is de kampioen in de klasse L!
Ria Hettinga en Angela Hoekman kwamen uit in de klasse M. Angela reed Blomke fan Nylanzate (v. Jisse) naar 196 en 200,5 punten en behaalde daarmee een derde en een vierde plaats. In het eindklassement betekende dit een vierde plaats voor Angela.
Ria kwam van start met Stal Hettinga’s Allure (v. Tsjalle). Ook Ria had de favorietenrol voor deze klasse te pakken. Ria en Allure hebben het ook waar gemaakt. Met 209,5 en 207 behaalden ze twee tweede plaatsen. Genoeg om het kampioenschap te pakken!
Gefeliciteerd allen met deze fantastische resultaten!

Scroll naar boven